Torsk med nudelwok

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 600 g torsk (gärna ryggfilé)
  • 600 gram frysta wokgrönsaker
  • 4 tsk olja
  • 1 1/1 tsk ingefära (pulver då jag inte hade färsk)
  • 2 msk japansk soja
  • 1 -2 tsk sambal oelek (eller efter eget tycke)
  • 4 portioner (à 40 gram) okokta äggnudlar
  • salt, peppar
  • 4 msk Thai Sweet Chili Sauce
Gör så här:

Dela varje ryggfilé i tre bitar och fräs den sedan i matolja. Salta och peppra. Lägg torsken åt sidan när den är klar. Koka upp vattnet till nudlarna.

Fräs wokgrönsaker i samma panna som torsken fast på lite högre värme. Krydda med sojan och ingefäran, om du har färsk ingefära så är den att föredra. Smaka eventuellt av med lite salt och peppar. När grönsakerna har fräst färdigt så kan du lägga tillbaka fisken i pannan och blanda. Stäng av värmen på plattan. Lägg nudlarna för kokning och passa dem för de blir klara på bara någon minut.

När nudlarna är klara så är det bara att blanda ihop allt och servera det lite med Thai sweet chili…o en grönsallad så klart. Hoppas det smakar.

För er viktväktare: 8 SP eller 9 PP per portion.

Recept och bild – Nadjaskitchen