Torsk med äggsås

skriv ut
4 Portioner
  • 5 dl fiskbuljong
  • 600 g torskfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk hackad dill
  • 2 ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 dl kallt vatten
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk kaviar
Gör så här

Koka upp fiskbuljongen i en kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner fisken i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3-4 minuter.

Ta upp fisken med hålslev och håll den varm.

Hårdkoka äggen. Skala, hacka dem och ställ åt sidan.

Lös upp majsstärkelsen i vattnet, häll detta och mjölken i en kastrull. Tillsätt dill och kaviar, låt koka ihop cirka 2-3 minuter. Spä med vatten om såsen blir för tjock. Vänd försiktigt ner äggen. Smaka av med salt och peppar.

Servera fisken med såsen, potatis och gröna ärter.

 

För er Viktväktare: 3 SP Flex per portion om man använder lättmjölk, lägg till SP för potatis.

 

Recpet – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

One thought on “Torsk med äggsås

Comments are closed.