Tonfiskröra

skriv ut
4 portioner
  • 2 burkar tonfiskfilé i vatten
  • 1 liten burk majskorn
  • 2 kokta ägg
  • 1 röd lök
  • salt
  • citronpeppar
  • 2-3 droppar tabasco
  • 200 gr matlagningsyoghurt(Grekisk/Turkisk)
Gör så här:

Låt tonfisken och majsen rinna av. Dela tonfisken med fingrarna eller en gaffel. Hacka äggen och löken. Blanda majs, ägg, lök och tonfisk med yoghurten och smaka av med salt och citronpeppar. Tillsätt ett par droppa tabasco eller efter egen smak och tycke.

Använd tonfiskröran till wraps, bakad potatis eller som innehåll i en smörgåstårta.

 

För er Viktväktare: 0 SP Flex för röran om man använder Larsas Grekiska Yoghurt 0% fett. Lägg till SP för ev bröd, bakpotatis eller annat.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita