Tomatsås

skriv ut
En bra tomatsås som passar till pizza, pasta och en massa annat. Enkel att göra och väldigt god!

6 dl
  • 1 stor röd lök
  • 3 stora vitlöksklyftor
  • 1 dl rödvin
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar körsbärstomater
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 tsk socker
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Finhacka löken och pressa vitlöken och fräs denna i oljan tills löken blivit glansig. Häll i vinet och låt koka ca 3-4 minuter. Tillsätt tomaterna, basilikan och sockret och låt koka tills det tjocknar ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

 

För er Viktväktare: 5 SP Flex för hela satsen om man använder 1 msk olja och matlagningsvin. 8 SP Flex om man använder 1 msk olja och vanligt vin.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita