Timjankyckling

skriv ut
En god och snabb vardagsrätt, som även passar till fest. Pastan är het i smaken av chilin, hur het beror på smak och tycke, eller så utesluter man den och får en fin tomatsås istället. Kycklingen är kryddad med timjan men kan bytas ut mot dragon eller rosmarin om så vill.

Till 4 portioner:
  • 600 g kycklingfilé
  • Timjan
  • 200 gram okokt pasta (penne)
  • 1 dl riven ost
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2-1 röd finhackad chili
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk socker
  • Salt & peppar
Gör så här:

Finhacka löken och fräs den mjuk i oljan utan att den får färg. Tillsätt vitlöken och chilin och fräs det en kort stund tillsammans under omrörning. Häll på krossade tomater med tomatpuré, socker, salt och peppar. Låt såsen puttra i cirka 10 minuter till en tjock sås.

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Blanda avrunnen pasta med riven ost och tomatsåsen. Smaka av och krydda eventuellt med lite mera salt och peppar.

Skär eventuellt kycklingen i mindre bitar eller stek den som den är. Krydda med lite salt och timjan. Servera kycklingen tillsammans med het tomatpasta och lite sallad. Smaklig måltid!

För er viktväktare: denna rätt är 8 SP eller 10 PP per portion.

Recept och bild – Nadjaskitchen