Tacopizza

skriv ut
Till två plåtar behöver du:

Deg:
  • 50 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 6 msk olja
  • ca 9 dl mjöl
Tacofärs:
  • 500-750 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 500 g passerade tomater
  • 2 påsar Tacokrydda
Garnering:
  • 1 lite burk majskorn
  • 1 röd paprika
  • 1-2 tomater
  • 200 g riven ost
Gör så här:

Börja med att göra degen så att den kan jäsa under tiden du förbereder Tacofärsen. Smula sönder jästen i en bunke och häll i det ljumma vattnet. Se till att jästen löser upp sig ordentligt. Tillsätt sedan salt, oljan och till sist mjöl. Knåda tills degen blir fin och smidig och släpper från kanterna. Degen ska jäsa upp till dubbel storlek, 30 minuter – 1 timme.

Hacka löken och bryn den tillsammans med vitlöken som du pressar i. Löken ska ej ta färg utan bara bli mjuk och glansig. Salta lite på löken så hjälper det. Tillsätt sedan färsen och bryn det tillsammans tills all vätska är borta. När vätskan är borta tillsätter du passerade tomater, Tacomix (vill du ha starkare smak ta 3 påsar) och även lite vatten så att kryddorna löser upp sig ordentligt och smakerna träder fram. Låt det puttra i några minuter. Smaka av och salta om det så behövs.

Smörj 2 plåtar med lite olja. Dela degen i 2 delar och kavla ut det direkt på plåtarna. Häll över Tacofärsen på degen. Skär paprikan och tomaterna i skivor. Fördela dem tillsammans med majskornen över hela pizzan. Strö över osten och grädda pizzorna i 250 graders värme i ca 12-15 minuter.

Servera gärna pizzan med en god vitkålssallad.

För er viktväktare: Vid 500 gram nötfärs blir det totalt 132 SP eller 132 PP. Om du delar varje plåt i 6 bitar så blir en bit 11 SP eller 11 PP. Vid 750 gr nötfärs blir en bit 12 SP eller 12 PP.

Recept och bild – Nadjaskitchen