Syrlig pasta med solrosfrön

skriv ut
4 portioner
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 buljongtärning (valfri smak)
  • 4-8 msk solrosfrön
  • 2-3 dl hackad basilika
  • 1/2 – 1 citron, saften och skalet
  • salt och peppar

 

Gör så här:

Koka upp valfri mängd pasta i saltat vatten och ställ åt sidan.

Häll grädde, citronskal, basilika och buljongtärningen i en kastrull och låt detta koka upp. Tillsätt den pressade citronen och smaka av med salt och peppar. Lägg upp pasta på tallrikar, häll över såsen och blanda ihop detta. Avsluta med att strö över solrosfröna och garnera med basilika.

 

För er Viktväktare: 4 SP per portion, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och en matsked solrosfrön. Lägg till SP för pasta.

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita