Stuvad sallat med Vitlöksgräs och stekt biff

skriv ut
4 Portioner

Stuvning:

  • 8 blad Kaskadsallat
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 kruka Vitlöksgräs (Kinesisk gräslök), finskuren
  • Salt

Stekt biff:

  • 600 g hängmörad biff, i bit
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 msk klarat (skirat) smör eller matolja
Gör så här:

Sätt ugnen på 100°. Krydda biffen med salt och peppar. Hetta upp en panna och lägg i fettet, bryn biffen runt om. Lägg den sedan i en ugnssäker form och baka färdigt i mitten av ugnen till en innertemperatur på 52°. Låt biffen vila ca 10 min innan den skärs upp i skivor.

Strimla sallaten. Koka ihop crème fraiche och grädde i en kastrull tills ca 2 1⁄2 dl återstår. Tillsätt sallat och Vitlöksgräs. Smaka av med salt och servera till den stekta biffen.

Tips: För mindre rött kött tillaga till 56° innertemperatur.

Visste du att: Vitlöksgräs brukar kallas Kinesiska gräslök och har en mild vitlökston och är ofta grövre i stråna än den vanliga gräslöken. Svegros Vitlöksgräs är alltid odlad i Sverige och dessutom helt ekologisk. Kan även användas istället för ramslök.

För er Viktväktare: 16 SP Flex för hela köttbiten, 64 SP Flex för hela satsen stuvning. Lägg till för tillbehör.

Recept av Thomas Sjögren, Årets kock 2015, Bild – Svegro