Spring & Green – Viking Lines fokus på gröna värden och hållbarhet

skriv ut
3 April inleds våren och Viking Lines temaveckor Spring & Green med fokus på gröna värden och hållbarhet. För första gången presenterar rederiet en helt kött-, fisk- och fågelfri á la carte-meny. Dessutom lyfts Viking Lines hållbarhetstema i taxfreebutikerna och genom roliga aktiviteter.

Under Spring & Green-temaveckorna serverar Viking Line för första gången en helt grön meny i rederiets samtliga á la carte-restauranger. Menyn är baserad på naturliga nordiska råvaror för att skapa en fine dining-upplevelse för alla, oavsett om man äter strikt veganskt, är sk. Stockholmsvegetarian eller bekänner sig som flexitarian. Bland rätterna som är komponerade av rederiets egna kockar märks exempelvis tofu-tataki med citron- och sesamwasabi och rabarbersorbet med mandelmjölksskum.

Utgångspunkten har varit att skapa Östersjöns bästa och mest smakrika gröna meny. Och vi som haft förmånen att testa menyn kan konstatera att man lyckats väl! För- och varmrätter är spännande, välkomponerade och välsmakande, efterrätterna alldeles ljuvliga! Dessutom är de otroligt vackert serverade. Även den värsta skeptikern till vegetarisk mat skulle nog övertygas att äta mer grönt efter att ha smakat rätterna på menyn.

Viking Lines gröna vår märks även utanför restaurangerna. Under temaveckorna lyfter taxfreebutikerna sitt breda utbud av ekologiska och hållbara varor från nordiska skönhetsprodukter till viner, champagner och mousserande viner. Den som vill bära hem godbitarna extra stilenligt kan dessutom investera i en limited edition-tygkasse skapad av finländska toppdesignern Ivana Helsinki. Både barn och vuxna kan samtidigt lära sig mer om Östersjön och Viking Lines hållbarhetsarbete genom roliga tävlingar och aktiviteter ombord.

Spring & Green-temaveckorna är 3 april – 31 maj 2017. Missa inte det!

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita