Somrig sallad med lax och sparris

skriv ut
4 portioner
  • ca 100 gr blandsallad
  • 1 stor rödlök
  • 2 knippen grön sparris
  • 200 gr gravad eller rökt lax
  • 2 pkt cocktailtomater
  • Vattenmelon
  •  1 fänkål

Sås:

  • 2 dl Turkisk Yoghurt
  • 1 burk rom

 

Gör så här:

Dela fänkålen, ta bort roten och skiva tunt. Lägg i isvatten i 30 minuter, så den blir krispig. Spara de gröna kvistarna till garnering.

Koka sparrisen i lättsaltat vatten några minuter tills den är mjuk. Häll av vattnet, kyl ner och skär i mindre bitar.

Dela löken och skiva den tunt. Dela cocktailtomaterna i halvor. Tärna vattenmelonen och skär laxen i mindre bitar.

Lägg sallad i botten och de andra ingredienserna ovanpå. Toppa gärna med kvistar från fänkålen.

Servera med turkisk yoghurt och rom och gärna ett gott bröd.

 

För er Viktväktare: 4 SP per portion inkl sås, lägg till SP för ev bröd.

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita