Snabblagad örtgratinerad falukorv

skriv ut
Så här när terminen precis ska till att börja och livspusslet inte riktigt kommit in i rutiner igen är det fiffigt med snabblagad, enkel och god mat som både passar till matlådor och tål att värmas upp dagen efter. Här är en snabblagad, örtgratinerad falukorv som sköter sig själv i ugnen medan du fixar med annat.

Här har jag valt att lägga på lite senap, finhackad tomat, timjan, persilja och chili. Se vad du har hemma som passar ihop och våga blanda annorlunda smaker.

Till 4 portioner behöver du:
  • 400 g falukorv
  • 2-4 msk stark senap
  • cirka 1 dl riven/skivad ost (max 17 %)
  • 1 tomat (finhackad)
  • finhackad chili, timjan och persilja efter smak
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj eventuellt en ugnsform. Skiva korven och fördela den i ugnsformen.

Bred på senap efter tycke och smak. Strö på finhackad tomat, persilja och timjan. Riv eller lägg små ostskivor på falukorven.

Gratinera korven mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter.

Servera med kokt potatis, som den är eller pressad. Snabbt, enkelt och lättlagat!

För er viktväktare: denna rätt har ett värde av 10 SP eller 9 PP (utan potatis), välj magrare korv om du vill komma ännu lägre.

Recept och bild – Nadjaskitchen