Snabb och enkel kycklingcurry

skriv ut
4 Portioner
  • 600 gr strimlade kycklingfiléer
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk curry
  • 2 msk fint riven ingefära
  • 3 tomater
  • 1 burk kokosmjölk
  • 250 gr grekisk yoghurt
  • 2 tsk majsstärkelse
  • salt

Gör så här:

Hacka löken och pressa vitlöksklyftan. Bryn lök och vitlök i oljan i en stekpanna tills en blir glansig. Tillsätt ingefäran och kryddorna och låt fräsa ihop en stund. Kärna ur och finhacka tomaterna och häll i dessa samt kokosmjölken och yoghurten i stekpannan. Låt koka upp. Tillsätt kycklingen och koka cirka 10 minuter. Blanda ut majsstärkelsen i lite vatten och ha ner i grytan. Låt koka ihop 4-5 minuter tills det tjocknar. Smaka av med salt.

Servera med ris och en sallad.

 

För er Viktväktare: 6 SP Flex per portion om man använder Larsas Fettfria Yoghurt och lätt Kokosmjölk. Lägg till SP för tillbehör.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita