Skinkinlindad kyckling med färskost

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 600g Kycklingfilé
  • 8 – 16 skivor skinka (beroende på storlek)
  • bladspenat
  • 30g färskost med smak av vitlök
  • hericots verts
  • 2 msk smält smör
  • salt & peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Skär filéerna i två bitar på längden så att de blir smala och avlånga. Lägg ut skinkskivorna på en skärbräda. Bred ut färskosten på skinkan, lägg därefter bladspenat och kyckling. Salta och peppra kycklingen. Linda ihop varje bit till ett litet paket.

Lägg varje bit med skarven nedåt i en ugnssäker form. Smörj formen eventuellt. Tillaga kycklingen mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten i ca 30 minuter. Smält smöret i en liten kastrull.

Fördela bönorna på 4 tallrikar, droppa över lite smält smör över bönorna och lägg sedan på kycklingen. Gott att servera till är kokt potatis.

Smaklig måltid!

För er viktväktare: 6 SP/portion om man använder max 17%-ig färskost. Lägg till Points för potatis.

Recept och bild – Nadjaskitchen