Skink- och svamppaj med magrare pajskal

skriv ut
Detta behövs för en paj (6 bitar):

  • Pajskal med kesella:
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 125 g kesella 1 %
  • 50 g flytande margarin
  • 2 msk vatten
  • 1 – 1 1/2 krm salt
  • Fyllning:
  • 1 gul lök
  • 300 g färska champinjoner
  • 1 bit purjolök
  • 1 bit röd spetspaprika
  • 1 msk rapsolja
  • 150 g rökt skinka
  • Salt
  • Peppar
  • 2 ägg
  • 2 dl mellanmjölk
  • 1 dl Creme Bonjour Cuisine vitlök och örter
  • 30 riven ost 17 %
Gör så här:

Börja med pajskalet. Blanda alla ingredienserna snabbt. Klä en pajform (helst med löstagbara kanter) med degen, nagga botten och låt den sedan vila i kylskåp i minst 30 minuter. Förgrädda pajskalet i ugn 200 grader i 5 minuter.

Borsta svampen och klyfta den i lagom stora bitar. Skär även löken och paprikan i bitar. Stek svamp, lök och paprika mjukt i rapsoljan utan att det tar färg. Salta och peppra efter smak. Skär skinkan och purjolöken i bitar och blanda ner det i svampröran mot slutet. Smaka och krydda eventuellt lite mera.

Vispa ihop ägg, mjölk och creme bonjour cuisine. Fyll pajskalet med skink- och svampröran och häll sedan över äggstanningen. Strö över riven ost och grädda i cirka 30-40 minuter i 200 grader. Låt pajen vila i några minuter innan den skärs upp. Servera gärna med en god blandad sallad.

Smaklig måltid!

För er viktväktare: 9 SP per bit eller 9 PP per bit

Recept och bild – Nadjaskitchen