Sherrysill med Dill

skriv ut
4 portioner
  • 2 förp matjessill (à 200 g)
  • ½ kruka Dill, finhackad
  • 1 ½ msk ättiksprit (12%)
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk strösocker
  • 4 msk torr sherry
  • 2 msk matjessillspad
  • 1 krm salt
  • 6 svartpepparkorn, krossade
  • 2/3 dl tomatpuré
Gör så här:

Häll av och spar 2 msk av spadet från matjessillen. Skär sillen i bitar. Rör ihop dill, ättika, olja, socker, sherry, sillspad, salt och peppar i en skål. Rör tills sockret har löst sig. Rör i tomatpurén. Blanda ner sillen och låt stå i kyl 1 dygn.

Koka potatis (gärna fast potatis, t ex Svegro Delikatesspotatis) med lite dill i saltat vatten i en kastrull på svag värme 15-20 min. Häll av potatisen och låt den ånga av.

Servera sillen med potatisen, gräslök, gräddfil och hårt bröd.

 

För er Viktväktare: 54 SP Flex för allt, om man tar sötningsmedel istf socker. Lägg till SP för potatis och tillbehör.

 

Recept & Bild – Svegro