Sallad med stekt potatis, kyckling och avokado

skriv ut
4 portioner

Kycklingen:

  • 500 g kycklingbröst
  • ½ tsk torkad koriander
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 st citron, saften
  • ½ dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 kruka färsk koriander

Salladen:

  • 300 g små kokta potatisar, välj fast sort
  • 3 msk rapsolja
  • 1 st huvudsallad, stort
  • 2 st avokado
  • 5 st rädisor, skivade
  • 30 g ärtskott (kan uteslutas)

Dressingen:

  • 1 dl rapsolja
  • 3 msk balsamico vinäger
  • 2 msk honung, flytande

 

Gör så här:
Börja med att marinera kycklingen. Blanda alla ingredienser till marinaden, skär kycklingen i strimlor och vänd runt dem ordentligt i marinaden. Låt kycklingen vila minst ½ timma i kylskåpet.

Värm en stekpanna och stek kycklingen i sin marinad tills den är klar, ca 5 min. Låt kycklingen svalna under tiden resten av salladen tillreds.

Värm nu upp rapsolja i en stekpanna och stek potatisen på hög värme så att den blir krispig, går bra att ha skalet på om man föredrar det. Här går det bra att steka ärtskotten tillsammans med potatisen för att förhöja smaken.

Skölj salladen, bryt den i mindre bitar och lägg den på ett fat. Skär avokadon i skivor, skiva rädisorna och lägg dem tillsammans med kycklingstrimlorna på salladen.
Dela potatisarna grovt och fördela dem över salladen.

Blanda samman dressingen och häll den över salladen. Servera medan potatisen är varm!

 

För er Viktväktare: 51 SP för hela salladen och 34 SP för dressingen. För färre SP minska mängden olja.

 

Recept & bild – Svensk Potatis