Sallad med rosmarinkyckling och röd pestopasta

skriv ut
Den här salladen passar bra både på buffébordet, i lunchlådan och på picknicken. Den är väldigt smakrik så dressing behövs inte. Rosmarinkryddade kycklingbitar tillsammans med pasta som smaksatts med röd pesto är en riktig bra kombo.

Till en portion sallad behöver du:
  • 1 kycklingfilé
  • Salt
  • Rosmarin
  • 35 g okokt valfri pasta
  • 1 tsk röd pesto
  • Valfria grönsaker tex: isbergssallad, bladspenat, röd paprika, gurka, majs (så lite så att man inte behöver räkna), tomat, salladslök och mm.
Gör så här:

Börja med att skära kycklingfilén i lagom stora bitar. Fräs det i lite matfett och krydda med salt och lite torkad rosmarin. Koka upp lättsaltat vatten och koka pastan enligt förpackningens anvisningar, passa tiden så att du får en pasta som är al dente, det är inget skoj alls när den är överkokt. Skär under tiden dina grönsaker och lägg upp fint på en tallrik. Häll av vattnet när pastan har kokat färdigt och blanda direkt ner den röda peston väl. Strö kycklingen och pastan över grönsakerna och hugg in! Detta är även perfekt som matlåda, lika gott kallt som nystekt.

För er viktväktare: totalt 5 SP eller 7 PP för en portion med valfria pointsfria grönsaker. Passar även för er som kör mättande dag då bara måste räkna 1 SP eller 1 PP för den röda peston.

Recept och bild – Nadjaskitchen