Saftiga kycklingburgare

skriv ut
4 portioner

(8 hamburgare)

  • 500 gr kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 msk hamburgerkrydda (CajP)
  • Fett till stekning
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg kycklingfärsen i en bunke. Ha i ägg, ströbröd och krydda. Bland ordentligt. Ställ åt sidan och låt smeten vila 5-10 minuter. Blöt händerna och forma 8 lika stora hamburgare av den väldigt kladdiga smeten. Lägg dem i stekpannan vartefter, gör förslagsvis fyra åt gången och stek dem innan du tar nästa gäng. Stek ett par minuter på varje sida, tills de får färg. Lägg över de stekta hamburgarna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda hamburgarna i ugnen i ca 8 minuter.

Servera med valfria tillbehör.

 

För er Viktväktare: 18 SP Flex för hel satsen (2 SP Flex per burgare) om man använder 5%-ig kycklingfärs och använder 1 msk fett. Lägg till SP för ev tillbehör.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita