Rotfruktschips!

skriv ut
Påsken är ju årets största godishelg. Men alla kanske inte vill äta sött smågodis med en massa tillsatser, man kanske vill vara lite nyttigare. Då kan man enkelt göra egna rotfrukstchips, som är jättegoda!

Du behöver:

  • 2 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 2 st rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

Skala rotfrukterna och hyvla dem i tunna skivor, lägg skivorna på bakplåtspapper på en plåt med varje rotfruktssort för sig – rödbetorna färgar av sig annars. Ställ plåten i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter. Låt plåten stå kvar i den avstängda ugnen i ca 15 min. Ringla över lite olja, blanda runt och strö över flingsalt.

Häll över chipsen på en annan plåt eller en skål med hushållspapper i botten så att överflödig olja absorberas av hushållspappret. Servera i mindre skålar med lite extra flingsalt och njut!!!

Recept och bild – Annelie Niehoff