Rose ekologisk kyckling

skriv ut
Rose ekologisk kycklingEkologiskt ligger i tiden och de allra flesta av oss är intresserade av att vi ska få så bra mat som möjligt och att djuren vi äter ska behandlas väl och vara så näringsrik som möjligt. Den ekologiska kycklingen från Rose är av en långsamt växande ras och har fri tillgång till utevistelse. Antibiotika är inte tillåtet i förebyggande syfte och fodret är ekologiskt och GMO-fritt.

Kycklingen säljs fryst och har lång hållbarhet och gör det därför möjligt för fler butiker att ha den i sitt sortiment. Kycklingen är uppfödd, slaktad och styckad i Danmark. Det ställs hårda krav på uppfödningen och hela kedjan är certifierad av oberoende certifieringsorgan.

Rose ekologiska kyckling säljs i tre olika varianter. Bröstfilé 700 g, kycklingklubba 1000 g och hel kyckling 1200 g och 1600 g. Produkterna är helt naturella och inte mörade med saltlake.

Det här är en saftig och smakrik kyckling som smakar riktigt gott!

Ekologisk CitruskycklingEkologisk Citruskyckling
Till 4 portioner behöver du:
  • 1 ekologisk kyckling
  • 1 citron
  • 1 apelsin
  • 6 kvistar timjan
  • 750 g rödbetor, skalade och skurna i munsbitar.
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 liten burk keso
  • salt och peppar
  • gräslök klippt i stavar
  • citronsaft
Gör så här:

Skala av lite skal från citronen och apelsinen med en potatisskalare. Skala därefter citrusfrukterna med en skarp kniv. Blanda med salt, peppar och timjan och fyll kycklingen. Ta ev. lite timjan, citron och apelsinskal under skinnet på kycklingens bröstsida.

Stek kycklingen i ugnen i varmluft 190° C i 1 tim och 15 min.Blanda rödbetor och olivolja och packa in i aluminiumfolie. Lägg paketet på ett ugnsfast fat och baka i ugnen samtidigt med kycklingen.

Blanda keson med lite citronsaft, salt och peppar. Fördela rödbetorna i botten på ett fat och strö över keso och gräslök. Servera med den saftiga citruskycklingen.

Recept – Rose, Bild – övre: pressbild, nedre: Marlene Rindå Jikita, text – Marlene Rindå Jikita