Rödbets- och rotsellerinudlar med räkor – Kenwood Spiralizer

skriv ut

Det blir allt vanligare att äta vegetariskt pga hälsa och miljö. Något som är både gott och nyttigt är nudlar av tex zucchini eller morötter, eller spiraler av tex rödbetor. Nudlarna och spiralerna görs enklast med en Spiralizer och äts antingen råa eller tillagade.

Med en Spiralizer förvandlas grönsaker till nudlar och pasta så att du kan få en uppfriskande twist i sallader, grytor och soppor. Kenwoods Spiralizer är enkel att använda, det går supersnabbt från frukt till nudlar, och den är dessutom enkel att ta isär och sätta ihop när man ska diska den.  Vi kan absolut rekommendera den!

Rödbets- och rotsellerinudlar med räkor

2 huvudrätter eller 4 förrätter

  • 2 Råa rödbetor
  • 1/2 Rotselleri
  • 1/2 Fänkål
  • 20 st Tiger räkor
  • 200 gr Spenat
  • 1/2 citron (saften)
  • 2 msk Extra virigin olivolja
  • ½ msk Fänkålsfrön
  • Kryddor efter smak

 

Gör så här:

Skala och skär bort toppen och botten av både rödbetorna och sellerin. Använd spiralizer för att göra nudlar/spiraler av rödbetorna och sellerin eller skär dem tunt för hand. Lägg nudlarna/spiralerna i en skål. Ta bort mitten av fänkålen och finhacka resten, lägg i skålen. Tillsätt citronsaft.

Stek alltsammans, fänkålsfröna och kryddor i olivolja på medium värme. Tillaga i 5 minuter innan tiger-räkorna läggs i. Tillagas tills räkorna är rosa. Tillsätt spenaten och blanda om ordentligt.

 

För er Viktväktare: 8 SP Flex för allt.

 

Recept & bild – Kenwood