Risgrynsgröt

skriv ut
Ett måste på julmorgonen. Gör den med fördel i din Crock-Pot så riskerar du inte att den bränner fast.

Koka mycket så kan du använda resten till Ris à la Malta.

8 Portioner
• 4 dl grötris
• 7,5 dl vatten
• 9 dl mjölk
• 2 msk socker
• 1 kanelstång
• 1 tsk salt
• 1-2 dl grädde
Gör så här
  1. Häll alla ingredienser i grytan och sätt på låg värme i 4 timmar
  2. Fyll på med mer mjölk om den verkar bli torr
  3. Rör i 1-2 dl grädde i slutet och låt den stå på tills den blir varm.

För tillagning i kastrull:

Blanda ris, vatten, socker och salt i en stor tjockbottnad kastrull. Låt koka på svag värme ca 10 min. Tillsätt mjölk och kanelstång. Låt gröten koka på mycket svag värme 30-40 min. Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock.

Servera med kanel, socker och mjölk.

 

För er Viktväktare: 6 SP Flex per portion om man använder lättmjölk, sötningsmedel och matlagningsgrädde 4%. Utesluts grädden helt blir det 5 SP Flex per portion.

 

Recept och bild – CrockPot