Raw-snacks till fredagsmyset!

skriv ut
Efterfrågan på ekologiska produkter ökar konstant och då vill man ju även ha ekologiska snacks. Då är det positivt att Kung Markatta utökar sitt snackssortiment och lanserar en uppsättning av ekologiska och läckra raw-snacks baserade på frukt och grönt.

Fyra varianter av härligt knapriga frukter och grönsaker – Ananas, Mango, Paprika och Tomat, samt krispiga och spröda Grönkålschips i tre smaksättningar – Chili, Kakao och Lök. Alla varianter funkar förstås i snacksskålarna, men Ananas och Mango är även perfekt att strössla över yoghurten. Paprika och tomatsnacksen går även bra att toppa salladen med som en lite annorlunda krydda.

Kung Markattas frukt- och grönsakssnacks har en naturligt koncentrerad smak av Ananas, Mango, Paprika eller Tomat. De solmogna frukterna och grönsakerna har skivats och sedan varsamt vakuumtorkats på ett snabbt och skonsamt sätt. Med enbart en ingrediens i varje påse, är snacksen helt naturliga och bär alla Äkta Vara:s märkning Ä-märket. Snacksen innehåller inga andra ingredienser än just den aktuella frukten eller grönsaken.

Kung Markattas Grönkålschips har en mild grönkålssmak och har sedan smaksatts med Chili, Kakao eller Lök. Chipsen är spröda, medan de finmalda cashewnötterna ger dem en bitig konstistens och en nötig smak. Grönkålschipsen är torkade vid låg temperatur och på ett skonsamt sätt och äts bäst precis som de är.

Testpatrullen har nyfiket kastat sig över nyheterna! Favoriten blev Ananas och Mango, överlägset före alla de andra.

raw snacks kung markatta

Bilder och text – Marlene Rindå Jikita