Räkor med spenat och pasta

skriv ut
4 Portioner
  • 400 gr skalade räkor
  • 2oo gr bladspenat
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 1 msk hummerfond
  • 1 bit purjolök
  • 2 msk citronsaft
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • peppar
Gör så här:

Finstrimla purjolöken, fräs den i fettet. Tillsätt matlagningsgrädde, hummerfond och citronsaft. Blanda ner spenaten i omgångar och låt puttra tills den kokat in. Dra av grytan av värmen och häll ner räkorna, bland om och låt dem bli varma – men koka INTE. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

 

För er Viktväktare: 4 SP Flex per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita