Raketosten är tillbaka

skriv ut
Kavli Raketost har blivit en ikonprodukt för svenskt 50-, 60- och 70-tal. Trots att hela 40 år har gått sedan konsumenterna senast fick äta Raketost till frukost, önskas den fortfarande enträget tillbaka. Som en hyllning till fansen landar därför Raketosten åter i hyllorna, denna gång i mjukt format.

Mjuk Raketost är baserad på samma grundrecept som den klassiska Raketosten. Den har en fetthalt på 10% och är smakmässigt väldigt lik originalet. Den stora skillnaden är såklart att den är mjukare. Nyheten tillverkas i Älvsjö utanför Stockholm och säljs i en praktisk ståtub.

– Det känns väldigt roligt att lansera Kavli Mjuk Raketost som är en nostalgisk flirt med vår klassiska Raketost. Nu hoppas vi att den åter får ta plats på frukostbordet och skapa nya minnen för framtiden, säger Annika Skardal, Brand Manager O. Kavli AB.

För att förstå Raketostens storhet ser vi tillbaka på det svenska samhället 1947, året då Raketosten lanserades. I efterdyningarna av andra världskriget öppnades åter världen, svenskar började resa och TV:n blev allt vanligare i det svenska folkhemmet. Detta var en tid då kvinnor lämnade hushållet för att arbeta och mer snabblagad mat blev trendigt. Raketosten var en mjukost förpackad i ett vaxat papprör och osten knuffades upp och skivades med ett tillhörande snöre. Osten hade en färgglad design, var enkel att servera och passade ihop med den starka rymdtrend som rådde. Succén var ett faktum.

Den förr lite hårdare raketosten är nu en väldigt god mjukost som inte bara passar på smörgåsen utan även till matlagning. Varför inte ha den i botten på en smaskig Quesadilla?

 

Text och bild – Kavli