Du i Fokus
Mat & Dryck

Rabarberchutney

skriv ut
ca 4-5 dl
  • 500 gram rabarber
  • 2 st rödlökar
  • 1 st chilifrukt
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ingefära, riven
  • 2 lime, saften
Gör så här:

Skölj, skala och skär rabarbern i mindre bitar, skala och hacka rödlöken. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Lägg allt i en kastrull och tillsätt sockret, limesaften och ingefäran. Koka på svag värme i cirka 30 minuter. Låt svalna och servera med något gott från grillen.

För er Viktväktare:

Points: 0 P för allt om man använder sötningsmedel istället för strösocker.

Personliga Points: 0 PP för allt om man använder sötningsmedel istället för strösocker.

Mitt WW: Grön 0, Blå 0, Lila 0 om man använder sötningsmedel istället för strösocker.

SmartPoints Flex: 0 SP Flex om man använder sötningsmedel istället för strösocker.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 101 times, 1 visit(s) today