Quorn Chili

skriv ut
10 portioner
  • 1 paket Quorn Färs big pack (800 g)
  • 2 stora morötter
  • 2,5 gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 3 lagerblad
  • 2,5 msk kinesisk soja
  • 2,5 msk grönsaksfond
  • 0,75 dl honung
  • 2,5 msk Hickory liquid smoke
  • 2,5 msk malen spiskummin
  • 2,5 msk chili spice mix
  • 1,5 lime (saften)
  • Salt och peppar
Gör så här:

Vanliga gryta

Hacka alla grönsakerna och löken i små bitar, fräs i olja. Tillsätt övriga ingredienser utom Quorn. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme under lock i ca 10-20 minuter. Tillsätt Quorn Färs, späd eventuellt med vatten och låt puttra i max 20 min. Smaka av med salt och peppar.

Crockpot

Vill man göra detta i Crockpot, har man ner alla frästa ingredienser utom qourn och låter gå på hög effekt i 4 timmar. Tillsätt sedan quorn och låt kok med ytterligare 30 minuter.

Servera med en bit bröd eller nachochips.

 

För er Viktväktare: 51 SP Flex för hela satsen om man gör precis som det står i receptet, men man minska både på olja och honung. Tar man bara hälften blir det istället 27 SP Flex.

 

 

Recept och bild – Quorn