Provencalsk fiskgryta

skriv ut
4 portioner
  • 300 gr torsk (tex Findus Gourmetbitar)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 75 gr potatisar
  • 150 gr morötter
  • 75 gr fänkål
  • 4 dl matlagningsvin
  • 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 stor tomat
  • 1 paket saffran
  • 15 g persilja
  • ½-1 msk hackad chili
  • Salt
  • Peppar
Gör så här:

Tina fisken. Skär lök, morötter, potatis, fänkål och vitlök i tunna skivor. Fräs tillsammans med chili i olivolja utan att det får färg. Tillsätt saffran, vin, buljong, tomatpuré och grovskurna tomater. Låt sjuda sakta i 20 min. Tillsätt grädde, koka upp och låt sjuda i ca 5 min.Tillsätt fisk och persilja och låt sjuda 3-5 min precis innan soppan ska serveras. Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna med ett gott bröd.

 

För er Viktväktare: 2 SP Flex om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för ev bröd.

 

Recept och bild – Findus