Du i Fokus
Mat & Dryck

Potatispytt

skriv ut
4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 2 st (200 g) gul lök
  • 250 g salladskyckling eller 500 g kycklingfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 kruka persilja, färsk, hackad för dekoration
  • 1 tsk gula senapsfrön
Gör så här:

Värm ugnen till 200°C.

Om ni väljer rå kycklingfilé så börja med att tillaga den genom att tärna kycklingen och fräs den snabbt i en stekpanna.

Skala och tärna potatis och lök. Blanda alla ingredienser utom persilja och senapsfrön på en plåt. Stek i ugn i ca 45 minuter tills potatisen känns mjuk. Rör om några gånger under tiden. Smaka av.

Strö över persilja och senapsfrön.

 

För er viktväktare:

Points: 23 P för allt.

Personliga Points: 4-31 PP för allt, om man använder kycklingfilé.

Mitt WW: Grön 8, Blå 7 per portion om man använder kycklingfilé.

 

 

 

Recept och bild – Svensk Potatis

 

Visited 25 times, 1 visit(s) today