Potatisomelett med grönsaker och skinka

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 600 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1/2 röd paprika
  • 1/2 röd chilipeppar
  • 2 tsk olivolja
  • 180 g rökt skinka
  • 5 ägg
  • 100 g fetaost
  • persilja
  • 1/2 påse ruccola
Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Skala och dela potatisen i mindre bitar. Jag skar den i skivor. Koka den mjuk. Hacka under tiden lök, paprika och chili. Bryn försiktigt i oljan på låg värme några minuter (gärna i en stekpanna som tål att ställas i ugn). Strimla skinkan. Blanda skinka och färdigkokt potatis i grönsaksfräset. Dela osten i mindre bitar (behövs ej om du köper den i kuber) och låt den värmas med i ett par minuter.

Om du inte har en stekpanna som tål ugn så häller du över allt i en ugnsform som gör det. Vispa samman äggen med en nypa salt, peppar och fyra matskedar vatten. Häll äggblandningen över och stek klart i ugn, ca 15 minuter. Strö över persilja och servera med ruccola och tomater.

Smaklig måltid!

För er Viktväktare: 8 SP per portion eller 9 PP per portion om man använder 3%-ig fetaost.

Recept och bild – Nadjaskitchen