Potatisbullar

skriv ut
4 portioner
  • 500 g kokt kall potatis, skalad (ca 650 g rå potatis med skal)
  • 50 g matfett
  • 1 äggula
  • 2 krm salt
  • 1 äggvita

 

Till panering:

1 dl ströbröd eller panko

Till stekning:

matfett

 

Gör så här:

Riv potatisen. Blanda potatis, matfett, äggula och salt.

Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner i potatissmeten.

Forma smeten till runda bollar och platta till dem. Vänd biffarna i ströbröd/panko.

Låt matfettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek potatisbiffarna gyllenbruna i matfettet.

Servera med valfria tillbehör.

 

För er Viktväktare: 5 SP Flex per portion om man bara tar 1 msk smör istf 50 gr. Gör man helt och hållet enligt receptet blir det 8 SP Flex per portion. Lägg till för fettet du steker i och ev tillbehör.

 

Recept och bild – Svensk Potatis