Potatisbullar
4 portioner
- 500 g kokt kall potatis, skalad (ca 650 g rå potatis med skal)
- 50 g matfett
- 1 äggula
- 2 krm salt
- 1 äggvita
Till panering:
1 dl ströbröd eller panko
Till stekning:
matfett
Gör så här:
Riv potatisen. Blanda potatis, matfett, äggula och salt.
Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner i potatissmeten.
Forma smeten till runda bollar och platta till dem. Vänd biffarna i ströbröd/panko.
Låt matfettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek potatisbiffarna gyllenbruna i matfettet.
Servera med valfria tillbehör.
För er Viktväktare:
Points: 16 P för allt om man bara tar 1 msk smör istf 50 gr. Lägg till för fettet du steker i och ev tillbehör.
Personliga Points: 14-16 PP för allt om man bara tar 1 msk smör istf 50 gr. Lägg till för fettet du steker i och ev tillbehör.
Mitt WW: Grön 6, Blå 5 per portion om man bara tar 1 msk smör istf 50 gr. Lägg till för fettet du steker i och ev tillbehör.
Recept och bild – Svensk Potatis