Potatis- och tonfiskgratäng

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 1 kg skalad potatis
  • 2 stora gula lökar
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 1-2 burkar krossade tomater (beroende på hur mycket tomatsmak man vill ha)
  • Dill
  • Salt
  • Citronpeppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Skala löken, dela den på mitten och skiva tunt. Skiva potatisen tunt. Häll av spadet från tonfisken.

Lägg ut ett lager potatis i en ugnssäker form, lägg därefter ut delar av löken. Salta och peppra. Lägg ut delar av tonfisken och tomaterna. Upprepa. Avsluta med ett lager av potatis överst som du saltar och strör dill över.

Sätt in i ugn i 40-45 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Servera gärna med en sallad.

Smaklig måltid!

För er viktväktare: 7 SP/portion.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita