Du i Fokus
Mat & Dryck

Potatis- och tonfiskgratäng

skriv ut
4 portioner
  • 1 kg skalad potatis
  • 2 stora gula lökar
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 1-2 burkar krossade tomater (beroende på hur mycket tomatsmak man vill ha)
  • Dill
  • Salt
  • Citronpeppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Skala löken, dela den på mitten och skiva tunt. Skiva potatisen tunt. Häll av spadet från tonfisken.

Lägg ut ett lager potatis i en ugnssäker form, lägg därefter ut delar av löken. Salta och peppra. Lägg ut delar av tonfisken och tomaterna. Upprepa. Avsluta med ett lager av potatis överst som du saltar och strör dill över.

Sätt in i ugn i 40-45 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Servera gärna med en sallad.

Smaklig måltid!

För er viktväktare:

Points: 20 P för hela gratängen

Personliga Points: 0-23 för hela gratängen.

Mitt WW: Grön 7, Blå 6, Lila 0 per portion.

SmartPoints Flex: 6 SP Flex per portion.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 172 times, 1 visit(s) today

2 svar på ”Potatis- och tonfiskgratäng

Kommentarer är stängda.