Pizza med skinka och lök

skriv ut
Till en plåt pizza behöver du:
Deg:
  • 25 g jäst
  • 1 1/2 dl ljummet vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk rapsolja
  • ca 4 1/2 dl mjöl
Tomatsås:
  • ca 2 msk tomatpuré utspädd med lite vatten (tomatsåsen ska vara krämig)
  • salt
  • peppar
  • en liten pressad vitlök
Fyllning:
  • 12 skivor skinka
  • 1/2 gul lök i skivor
  • 12 skivor ost (17%)
  • oregano
Gör så här:

Blanda ihop ingredienserna till degen och låt den jäsa till dubbel storlek, ca 30-40 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 grader och förbered tomatsåsen.

Smörj en plåt med lite olja och tryck ut degen på plåten. Det går lättare om du blöter händerna lite. Fördela tomatsåsen, skinka, löken och osten. Strö över lite torkad oregano.

Grädda i nedre delen av ugnen. Pizzan ska gräddas underifrån som i en riktig pizzaugn. Grädda i cirka 10-12 minuter tills den får fin färg.

Låt pizzan svalna i någon minut innan den skärs upp. Smaklig måltid!

För er viktväktare: hela plåten är 51 SP eller 49 propoints. Dela det i 6 bitar, då blir varje bit 9 SP eller 8 PP.

Recept och bild – Nadjaskitchen