Pizza med sconesbotten

skriv ut
1 plåt
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
  • 50 gr flytande margarin
  • 1 tsk smör eller olja till plåten

Förslag till pålägg

  • 2 dl tomatsås – Recept HÄR!
  • 1 burk skivade champinjoner
  • 400 gr skinka
  • 1 stor skivad lök
  • 2 dl riven ost
  • oregano
Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt flytande margarin och mjölk arbeta till en smidig deg, enklast med en degkrok i maskin. Smöra en plåt och kavla ut degen jämt över plåten. Bred på tomatsås och lägg på övrig topping, antingen enligt vårt förslag eller egna idéer. Avsluta med osten och krydda med oregano.

Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter eller tills osten fått fin färg. Servera gärna med en fräsch sallad.

 

För er Viktväktare: 52 sp Flex för hela pizzan enligt vårt förslag av topping, om man använder mini- eller lättmjölk.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita