Persiljebiffar med kokt potatis och gräddsås

skriv ut
Om du inte gillar persilja så kan du smaksätta biffarna med en annan ört tex timjan, oregano eller basilika. Alla tre örterna är mycket goda att blanda i köttfärsen för att piffa upp den.


4 portioner:
  • 500 g nötfärs 10%
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • ca 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 dl finhackad persilja (frysen går också bra)
  • ev lite vatten

 

Gräddsås:
  • 1 tsk smör
  • 1/2 msk mjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 tsk kinesisk soja
  • 1 msk kalvfond
  • 2 msk vatten
  • salt
  • svartpeppar
Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienserna och gör så biffar av köttfärssmeten, späd med lite vatten om du tycker att smeten är för tjock. Stek dem i lite matolja tills de får färg på båda sidorna. Servera gärna med kokt potatis och med gräddsås.

För er Viktväktare: 8 SP per portion och då ingår gräddsåsen om man använder max 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för potatis.

Recept och bild – Nadjaskitchen