Pepparkotlett med ugnsstekt vitlökspotatis

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • ca 600 – 700 g benfri kotlettrad
  • salt
  • peppar
  • Potatis
  • 1 tsk olja
  • 3-4 klyftor vitlök
  • kryddor
Gör så här:

Värm pannan så att den blir rätt så het, lite varmare än vanligt. Skär den benfria kotlettraden i 1 1/2 cm tjocka skivor. Häll lite matfett i pannan och lägg i kotletterna. Salta och peppra och vänd köttbiten så fort den får färg, överstek den inte. Lyft gärna kotletten så att fettet kryper in under köttbiten igen. Salta och peppra även andra sidan.

Skalat potatisen, skär den i klyftor och lägg dem i en plastpåse. Häll på lite vatten och olja, krossa 3-4 vitlöksklyftor, krydda efter smak och knåda potatisen med vitlöken och kryddorna inne i påsen så det blandar sig väl. Lägg allt i en ugnsfast form i 250 grader i cirka en halvtimme. Servera pepparkotletterna med ugnstekt potatis och en god tomatsallad med lök och basilika.

Smaklig måltid!

För er viktväktare: Fläskkotlett (125 g/90 g) kostar 1 smartpoints och ugnsstekt potatis (150 g) 3 smartpoints för potatis + 1 tsk olja = 1 smartpoints, totalt 5 smartpoints. Propoints: Fläskkotlett (125 g/90 g) kostar 3 propoints och ugnsstekt potatis (150 g) 5 propoints, totalt 8 pp.

Recept och bild – Nadjaskitchen