Pastawok med vitlökskyckling

skriv ut
Detta är en god och snabblagad rätt som smakar mycket samtidigt som den är rätt så nyttig. Grönsakerna kan förstås varieras efter tycke och smak eller vad som finns där hemma. Styrkan kan varieras, en tsk sambal oelek ger inte så stark hetta men två eller mer däremot…

4 portioner:
Vitlökskyckling:
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
Pastawok:
  • 140 g tagliatelle
  • 1 röd paprika
  • 150 g sockerärter
  • 4 msk majskorn
  • 1 näve bladspenat
  • 4 stycken soltorkade tomater
  • 1 msk olja
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • Salt & peppar
Gör så här:

Skär kycklingen i lagom stora bitar. Blanda salt, socker, peppar och pressad vitlök. Gnid in kycklingen med blandningen och låt det marinera i kylen i minst en timme för mycket smak.

Koka pasta knappt färdig i saltat vatten och låt den rinna av. Kärna ur paprika. Skär alla grönsaker i strimlor. Torka eventuellt av kycklingen. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek kycklingbitarna ett par minuter så att de får färg. Ta ur kycklingen ur pannan och woka grönsakerna (ej bladspenaten) lite hastigt på lite högre värme. Blanda sedan ihop pasta, kyckling och grönsaker. Smaka av och salta eventuellt lite mera.

För er viktväktare: 8 SP eller 9 PP per portion.

Recept och bild – Nadjaskitchen