Pastagratäng med lövbiff

skriv ut
4 portioner
  • 300 gr pasta
  • 400 gr lövbiff
  • 1 msk olja
  • 1 röd lök
  • 1-2 tsk chilipasta
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 1 liten burk majs
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

Skär lövbiffen i strimlor. Dela löken på hälften, dela en gång till och strimla i tunna strimlor.  Hetta upp en stekpanna med olja och fräs kött samt lök. Tillsätt chilipastan och låt fräsa med någon minut. Häll i grädden och blanda om, ta bort från plattan.

Vispa ihop ägg och mjölk.

Blanda ner lövbiffen och majs i pastan, häll över detta i en gratängform. Häll äggstanningen över pastan. Strö över osten och tillaga gratängen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.

Servera gärna med en fräsch sallad.

 

För er Viktväktare: 13 SP Flex per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, lättmjölk och max 12%-ig ost.

 

Recept – Martin Jikta, Bild – Marlene Rindå Jikita