Pasta med trattkantarellsås

skriv ut
4 Portioner
  • ca 400 gr färska trattkantareller (eller annan svamp)
  • 2 stora schalottenlökar
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 buljongträning (svamp)
  • 1 dl vitt vin
  • 1/2 dl hett vatten
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Skala och hacka löken. Fräs lök i oljan i en het stekpanna, tillsätt svampen när löken blivit glansig. Stel tills vätskan försvinner. Tillsätt vinet och låt koka ett par minuter. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet. Häll matlagningsgrädde och buljongen över svampen och låt koka ihop tills det blir krämigt. Ta bladen från basilikan, grovhacka och bland ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.

Servera med nykokt pasta och riven parmesan.

 

För er Viktväktare: 10 SP Flex för all sås om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till Sp för pasta och ev parmesan.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita