Pasta med smakrik lövbiffssås

skriv ut
4 portioner
  • ca 600 gr lövbiff
  • 1 gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • salt
Gör så här:

Skär köttet i strimlor. Dela löken på hälften, dela varje halva igen och strimla tunt. Pressa vitlöksklyftorna. Hetta upp oljan i en stor stekpanna, ha i lök och vitlök. Fräs tills löken är mjuk och glansig, lägg åt sidan. Öka värmen på stekpannan och ha i köttet. Fräs snabbt under omrörning tills köttet börjar få färg, ca 1-2 minuter. Häll tillbaka löken och tillsätt kryddorna samt matlagningsgrädden. Blanda om, dra ner värmen och låt småkoka 5-10 minuter. Koka pasta under tiden och ha sedan i lite av pastavattnet i grytan till valfri konsistens. Smaka av med salt.

Servera med pasta.

 

För er Viktväktare: 6 SP Flex per portion om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita