Pasta med räkor och chili

skriv ut
4 portioner

1 fänkål

1/2 röd chili

3 vitlöksklyftor

400 gr skalade räkor

1 dl vitt vin

1 dl hett vatten

1 dl vatten

1/2 buljongtärning (fisk- eller grönsaksbuljong)

1 msk majsstärkelse

1 msk olja

 

Gör så här:

Ansa fänkålen och skär den i små tärningar. Dela chilin på längden och skär bort kärnorna. Skär den i riktigt små bitar. Pressa vitlöken.

Stek fänkålen i oljan tills den är mjuk. Det kan ta en stund. Tillsätt chilin och vitlöken.

Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet.

Häll i vitt vin och buljong i stekpannan. Låt puttra ett par minuter.

Blanda ut majsstärkelsen i vattnet och red såsen.

Dra stekpannan från plattan och blanda ner räkorna. De ska bara bli varma men inte koka, för då blir de gummiaktiga.

Servera med pasta, gärna färsk.

 

För er Viktväktare: 2  SP per portion om man använder matlagningsvin. Lägg till Points för pasta.

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita