Pasta med morotssås

skriv ut
8–10 portioner
  • 3 stora hackade lökar
  • 1-2 msk olivolja el smör
  • 2 burkar à 400 gr krossade tomater
  • 1 kg skalade grovrivna morötter
  • ½-1 tomatburk vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk oregano
  • 1 burk creme fraiche
  • hackad persilja
Gör så här:

Fräs löken i olja eller smör i en stor gryta. Lägg i krossade tomater, grovt rivna morötter, buljongtärningar, tomatpuré och oregano. Späd med vatten. Koka allt under lock i ca 30 min.

Rör ner creme fraiche, koka upp och smaka av med salt eller örtsalt.

Servera såsen med mycket hackad persilja till. Under vintersäsongen är det bra att komplettera med ärtskott och annat grönt.

 

För er Viktväktare: 18 SP Flex för hela grytan om man använder 2 msk fett och 3 dl Fraiche max 5%. Lägg till SP för pasta.

 

Recept och bild – Anna Bergström och Säsongens Bästa