Pasta med lövbiffssås

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:
  • pasta för 4 portioner (140 g)
  • 500 g lövbiff
  • 2 tsk matolja
  • 100 g champinjoner
  • 2 msk hackad vitlök
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 tsk torkad dragon
  • salt
  • svartpeppar
Gör så här:

Koka pasta efter anvisningar på förpackningen. Strimla biffen, skiva champinjonerna, skiva moroten och strimla paprikan. Hetta upp oljan i en kastrull, fräs grönsakerna och vitlök hastigt på hög värme några minuter. Tag upp den och lägg åt sidan. Hetta upp på kastrullen på nytt och fräs köttet hastigt, ta upp och lägg åt sidan. Blanda grädde, senap och dragon i kastrullen och låt det koka någon minut. Vänd sedan i pasta, grönsaker och kött. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite mer senap och dragon.

För er viktväktare: 8 SP eller 8 PP per portion om man använder 4% matlagningsgrädde och den angivna mängden pasta.

Recept och bild – Nadjaskitchen