Pasta med kyckling- och spenatsås

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kycklingfilé
  • 1 stor rödlök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 stor chilifrukt
  • 1 citron
  • 2 dl grädde
  • 200 gr färsk spenat
  • 1-2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla kycklingen och stek den i hälften av oljan. När den fått en fin yta lägger man den åt sidan. Dela löken i fjärdedelar och skiva tunt. Dela vitlöksklyftorna på längden och strimla tunt. Tärna chilin. Fräs lök, vitlök och chili i resten av oljan tills de blir mjuka. Häll tillbaka kycklingen i löken och zest från citronen och låt fräsa 1-2 minuter. Tillsätt spenaten och saften från citronen. Låt spenaten koka ihop med kycklingen. Tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar. Låt puttra ihop ca 5 minuter.

Servera med pasta.

 

För er Viktväktare: 3 SP eller 2 SP Flex per portion om man använder matlagningsgrädde 3,5% och 1 msk olja. Lägg till Sp för pastan.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita