Pasta med kyckling och citron

skriv ut
4 Portioner
  • 500-600 gr kycklingfilé
  • 1 röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 200 gr bladspenat
  • rivet skal från en citron
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla kycklingen och fräs i torr panna. Ställ åt sidan när den fått lagom färg.

Hacka löken och pressa vitlöksklyftan och fräs i oljan tills löken är mjuk. Tillsätt vinet och låt koka tills det nästan har kokat bort. Häll tillbaka kycklingen och låt koka ihop någon minut. Ha i grädden och det rivna citronskalet, koka upp och låt småputtra 4-5 minuter. Blir det för tjockt, så spä med lite pastavatten. Smaka av med salt och peppar. Stäng av plattan och tillsätt bladspenaten lite åt gången, tills allt har krympt ner i såsen.

Servera med pasta och ev riven parmesan.

 

För er Viktväktare: 4 SP Flex per portion om man använder 1 msk olivolja, 4%-ig matlagningsgrädde och matlagningsvin. Lägg till SP för pasta och ev parmesan.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita