Pasta med krämig champinjon- och spenatsås

skriv ut
4 portioner
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 lök
  • 4 stora vitlöksklyftor
  • 300 gr färska champinjoner
  • 200 gr färsk spenat
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Hacka lök och pressa vitlöken. Dela champinjonerna och skiva dem tunt. Fräs champinjoner, lök och vitlök i fettet några minuter tills champinjonerna fått ordentlig färg. Blanda ner spenaten och låt den fräsa ihop med svampen. Ha i matlagningsgrädden, rör om och smaka av med salt och peppar. Låt koka ihop tills det är lagom krämigt.

Servera med pasta.

 

För er Viktväktare: 3 SP Flex för såsen om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pastan.

 

Recept – Martin Jikita. Bild – Marlene Rindå Jikita