Pasta med kräftor och pepparrot

skriv ut
4 portioner
  • 280 gr spagetti
  • 200 gr philadelphiaost
  • 1-2 msk pepparrot
  • 3/4 dl finklippt gräslök
  • 170 gr avrunna kräftstjärtar
  • salt
  • citronpeppar

 

Garnering:

  • 4 soltorkade tomater
  • finhackad dill
  • finhackad persilja

 

Gör så här:

Koka pastan efter anvisningar på förpackningen. Skölj den hastigt och lägg tillbaka den i kastrullen.

Lägg tomaterna i blöt i hett vatten.

Medan pastan kokar, blandar du philadelphiaost, pepparrot, gräslök, salt och peppar i en bunke. Rör ner blandningen med den kokta pastan och blanda allt väl. Rör er kräftorna som bara ska bli varma. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över tillsammans med dill och gräslök. Servera direkt!

 

För er Viktväktare: 10 SP/9 SP Flex om man använder ”lightest” philadelphiaost (3%), byter du ut de soltorkade tomaterna mot färska (ta en eller två, efter tycke och smak) så blir det 9 SP/8 SP Flex per portion.

 

Recept – Martin Jikita , Bild – Marlene Rindå Jikita