Pasta Carbonara Leggera

skriv ut
Detta är en magrare variant av den klassiska rätten Pasta Carbonara. Jag bytte ut den rökta sidfläsken till mager rökt skinka, har använt 17 % ost istället för parmesan, och mellanmjölk istället för grädde. Resultatet blev en överraskande god och krämig Carbonara. En mycket bra vardagsrätt då den är snabblagad. Smaklig måltid!

Till 4 portioner behöver du:
  • 100 g frysta ärtor
  • 240 g mager rökt skinka
  • 210 g okokt spagetti
  • 2 tsk olja
  • 1 hackad gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mellanmjölk
  • 80 g riven ost 17 %
  • Salt & peppar,
Gör så här:

Tina ärterna, tärna skinkan och hacka löken. Koka spagettin tills den är al dente och låt den rinna av.

Hetta upp oljan i en vid stekpanna. Fräs lök, vitlök, skinka, ärter tills löken är mjuk och skinkan fått lite färg. Vispa ihop ägg och mjölk och vänd ner det i den nykokta varma spagettin. Blanda ordentligt så att det fördelas överallt. Vänd även ner osten och smaka av med salt och peppar.

Blanda nu även i skinkfräset och fördela sedan pastan i fyra djupa tallrikar. Spara gärna lite av osten och strö det över varje tallrik, då ser det lite extra smarrigt ut.

För er viktväktare: 10 SP eller 10 PP per portion.

Recept och bild – Nadjaskitchen