Örtfylld kyckling med tomatsås och oliver

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 4 kycklingfiléer a 125 gr
  • ½ dl färsk persilja
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk oregano
  • 2 msk stark senap
  • 1 msk flytande smör & rapsolja
  • 400 gr krossade tomater
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 20 gröna oliver
  • Salt
  • Peppar
Gör så här:

Blanda persilja, oregano och basilika med senapen. Skär en skåra i varje kycklingfilé och bred blandningen i skåran.

Salta och peppra kycklingens utsidor. Stek på ganska hög värme i smöret så att kycklingen får yta och lite färg, sänk värmen och stek tills de är genomstekta.

Blanda tomater och yoghurt och värm i en kastrull. Smaka av med salt och peppar.

Lägg kycklingen och sås på en tallrik, gärna tillsammans med ris. Skiva oliverna och strö dem över hela rätten.

Smaklig måltid!

För er viktväktare: 4 SP per portion om man använder 3,5%-ig Turkisk yoghurt, dijonsenap och små oliver i saltlag. Lägg till Points för ris.

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå