Nudelsoppa med kyckling

skriv ut
Just nu är det sopptider och här kommer en enkel och god nudelsoppa. Soppan tar inte lång tid att tillaga men om du ändå vill ta lite genvägar så använder du färdiggrillad kyckling och tärnar den istället för kycklingfilén som nämns i receptet nedan. Och om du vill ha lite hetta lägger du till lite sambal oelek efter tycke och smak.

Till 4 portioner behöver du:
  • 3 kycklingfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 röd paprika
  • 100 g sockerärter
  • 10 tsk majskorn
  • 1 bit purjolök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 liter hönsbuljong (2 hönsbuljongtärningar + 1 liter vatten)
  • 100 g äggnudlar
  • salt och peppar
Gör så här:

Skär kycklingfiléerna i små bitar och fräs i matolja. Under tiden hackar du vitlöken och paprikan. Låt grönsakerna fräsa med kycklingen i några minuter innan du lägger till purjolök och sockerärter, även de skurna i mindre bitar. Låt fräsa ihop och blanda ner tomatpurén och häll över hönsbuljongen. Låt det sjuda några minuter. Lägg i nudlar och majskorn och låt det koka upp. Smaka av med salt, peppar eller sambal oelek om du vill ha lite hetta.

Servera gärna tillsammans med ett gott bröd till.

För er viktväktare: 5 Sp eller 6 PP per portion

Recept och bild – Nadjaskitchen