Nudelsoppa med kyckling

skriv ut
Till 4 portioner behöver du:

  • 3 kycklingfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 röd paprika
  • 100 g sockerärter
  • 10 tsk majskorn
  • 1 bit purjolök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 liter hönsbuljong (2 hönsbuljongtärningar + 1 liter vatten)
  • 100 g äggnudlar
  • salt och peppar
Gör så här:

Skär kycklingfiléerna i små bitar och fräs i matolja. Under tiden hackar du vitlöken och paprikan. Låt grönsakerna fräsa med kycklingen i några minuter innan du lägger till purjolök och sockerärter, även de skurna i mindre bitar. Låt fräsa ihop och blanda ner tomatpurén och häll över hönsbuljongen. Låt det sjuda några minuter. Lägg i nudlar och majskorn och låt det koka upp. Smaka av med salt, peppar eller sambal oelek om du vill ha lite hetta.

Servera gärna tillsammans med ett gott bröd till.

 

För er viktväktare: 5 SP/4 SP Flex eller 6 PP per portion

 

Recept och bild – Nadjaskitchen